kapittel 1

Fysiske øvelser

Fysikken er grunnlaget for å utvikle gode tekniske ferdigheter. For å skyte bra trenger du blant annet styrke og evne til kraftutvikling i armen, du trenger å være sterk og å ha god kontroll i mage-rygg, du trenger å ha tilstrekkelig bevegelighet og det er en stor fordel å være sterk i både håndledd og fingre. Videre vil beinstyrke, spenst og hurtighet være viktig for det du må gjøre før selve skuddet i en kampsituasjon.

I dette kapittelet av Skuddskolen finner du spesifikke øvelser som kan bidra til å utvikle de ulike fysiske kvalitetene som er viktig for å få gode skuddferdigheter.

1.1 Kastøvelser

klipp

I denne bolken finner du kastspesifikke øvelser som hjelper deg å utvikle større kraft i skuddet. Når du jobber med disse øvelsene er det viktig å ha fokus på kvalitet i gjennomføringen og tenke både maks kraftutvikling og korrekt teknisk utførelse.

    Kastrotasjon
    Tohåndskast

Sander Sagosen
Herrelandslaget

For å utvikle den gode «snerten» i håndleddet, har jeg trent mye styrke i håndledd. I tillegg har jeg skutt mye, noe som også utvikler styrken.

1.2 Overkropp

klipp

I denne bolken finner du spesifikke øvelser for overkroppen som påvirker ulike fysiske kvaliteter som er viktig for å utvikle gode skuddferdigheter. Disse øvelsene gir deg et bedre fysisk grunnlag både for å skyte hardt og godt, og for å tåle belastningen som det å skyte mye vil være.

Nora Mørk
Kvinnelandslaget

Jeg trener mye overkropp og mage/rygg - og merker det fort i skudd. Jeg kan stå stille og skyte hardt nok. Det er også et fortrinn å kunne skyte med én spiller i kroppen.

Nora Mørk
Kvinnelandslaget

Legg ned mye tid i styrketrening. Vær nøye på trening og ikke bare «sleng» av gårde et skudd.

1.3 Underkropp

klipp

I denne bolken finner du spesifikke øvelser for underkroppen som påvirker ulike fysiske kvaliteter som er viktig for å utvikle gode skuddferdigheter. Disse øvelsene utvikler den spensten og hurtigheten som du behøver både for å få mer kraft i skuddet og for å komme til bedre skuddsituasjoner.